top of page
Zoeken

Alle thee filters verzamelen!

Heb jij ook zoveel verschillende thee filters liggen thuis? Thee ei, thee zakjes, thee knijper, tea maker. Er zijn zo veel verschillende manieren om je thee te zetten. Soms weet ik niet wat ik moet kiezen. Vandaag zet ik ze allemaal even voor je op een rijtje.


Thee ei

Een thee ei heb je in veel verschillende formaten en kleuren. Ik verkoop ze in het rood met een hartje. Het is een mooi formaat voor 1 a 2 kopjes thee. En je kunt hem makkelijk uit elkaar halen om schoon te maken. Het nadeel is dat de gaatjes redelijk groot zijn dus het niet handig is om te gebruiken bij het zetten van rooibos thee. Voor de meeste ander theeën is het ideaal.
Thee zakjes

De thee zakjes zijn er in verschillende maten. Maat S voor 1 a 2 kopjes en maat M kan al voor een potje thee gebruikt worden. Ze zijn handig voor eenmalig gebruik, omdat je ze daarna heel makkelijk kan weggooien. Het nadeel is dat het alleen niet de meest milieuvriendelijkste optie. Het voordeel is dat er eigenlijk geen thee doorheen komt.


Thee knijper

De thee knijper is beschikbaar in 2 formaten, een klein formaat voor 1 kopje thee en een groot formaat voor meerdere kopjes of een potje thee. Je knijpt hem open en doet een schepje thee erin. De gaatjes van de thee knijper zijn redelijk klein dus er komt bijna geen thee doorheen. Wel kan het soms lastig zijn om alle thee blaadjes eruit te krijgen met schoonmaken. Het is wel handig dat je de thee door heel je thee glas kan roeren.


Tea infuser

De tea infuser is een filter met handgreep die je in je mok kunt hangen. Heel fijn om te gebruiken omdat de gaatjes zo klein zijn dat er niks doorheen komt. Het nadeel is dat het natuurlijk niet in elke mok even goed blijft hangen. Hiervoor hebben we dan wel weer een thee mok of glas waar al een filter bij zit die hier precies in past.

Tea maker

De teasy tea maker is super handig en erg leuk. Je gooit een schepje thee in de tea maker en schenkt het water eroverheen. Dan laat je de thee trekken zo lang nodig is. Zet de tea maker op je favoriete mok en je thee komt aan de onderkant uit de tea maker. Met hele fijne thee zou het kunnen dat het wat moeilijker uit het filter te poetsen is. Het voordeel van de tea maker is dat de thee alle ruimte heeft om goed te trekken. Je kunt hierin goed zien dat de blaadjes groter worden.Zo dat waren al een hoop verschillende thee filters op een rijtje. Welke gebruik jij het liefste voor het zetten van je thee? Mis je nog een thee filter in het assortiment? Laat het me weten dan kan ik altijd kijken of ik het in het assortiment kan opnemen.

Heb je je al ingeschreven voor de nieuwsbrief? Hierin ben je altijd als eerste op de hoogte van tips, acties en recepten. Inschrijven kan via de website.13 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page