Zoeken

Hoe kan ik mijn thee het beste bewaren?

Losse thee, hoe bewaar je die nou het beste? De een laat de thee in het zakje zitten, de andere doet de thee in een blikje en weer iemand anders heeft een glazen potje, zodat we de thee ook kunnen zien. Maar waar moet je nou echt op letten bij het bewaren van thee en hoelang kan je het bewaren...


Waar bewaar ik mijn thee?

Om maar meteen met de deur in huis te vallen. De aller beste manier om losse thee te bewaren is: donker, koel en droog.

Als de thee teveel direct licht krijgt, kan het zijn dat de smaak van de thee afneemt, maar dit is minimaal. Wel is het belangrijk dat je de thee droog bewaart. Zorg er dus voor dat de de zak met thee niet op een vochtige plek staat. Zorg ook dat de thee niet in de brandende zon staat, teveel warmte is ook niet goed.

Maar of je het nou bewaart in het zakje of in een potje of blikje dat is helemaal aan jou uiteraard.


Hoelang kan ik de thee bewaren?

In principe heeft thee geen houdbaarheidsdatum. Maar na 2 tot 3 jaar is de thee wel vrijwel alle smaak verloren en zal de kwaliteit niet meer heel goed zijn. Hierdoor zal de thee niet meer zo lekker smaken als je gewend bent.


Belangrijk is dus om de thee zo donker, koel en droog mogelijk te bewaren. En zorg ervoor dat de thee binnen 2 jaar op is. Maar voor de echte theeleuten onder ons moet dat vast geen probleem zijn.
25 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven