Zoeken

Hoe zet ik het perfecte kopje thee

Thee zetten, iedereen doet het op zijn eigen manier. Hoeveel thee gebruik je? Hoe lang laat je de thee trekken? Suiker, melk, honing. Iedereen heeft zijn eigen manier van thee zetten. Hier geef ik je wat tips.


De basis

Er zijn speciale thee lepels voor 1 perfect kopje thee. Je kunt er dus ongeveer vanuit gaan dat 1 lepel ook echt genoeg is voor 1 kop thee. Op de verpakking staat altijd aangegeven hoelang je de thee moet laten trekken. Ook staat er aangegeven welke temperatuur het beste is voor de thee. Over het algemeen zet je zwarte thee, rooibos thee en kruiden thee op 90 graden, vruchten thee en groene thee op 85 graden en zet je witte thee op 80 graden. Helaas kun je niet op elke waterkoker kiezen welke temperatuur je wilt. Je kunt dan het water niet helemaal laten koken of je laat het nog even afkoelen. 100 graden is voor de verse thee bladeren te heet.


Thee zetten

Waar begin je? Kies een smaak naar keuze. Check het label om te zien hoe warm je het thee water moet maken en zet de waterkoker aan. Doe een schepje van je thee in een thee filter. Als het thee water klaar is schenk je het water in je favoriete thee mok. Je hangt het filter met de thee in je thee mok en laat het net zo lang hangen als dat er op het label staat aangegeven. Hierna kun je heerlijk jouw kopje thee drinken.


Maar thee blijft heel erg persoonlijk. Heb jij je thee liever wat sterker? Kies er dan voor om 1,5 of 2 schepjes te gebruiken voor jouw kopje thee. Of kies wel voor 1 schepje maar laat de thee wat langer trekken. Wil je de thee juist liever wat minder sterk? Gebruik dan maar een half lepeltje van de thee. Of laat de thee wat korter trekken. De hoeveelheid en hoelang de thee moet trekken is een richtlijn zodat jij weet hoe je jouw thee het beste kunt maken.

Daarnaast is mijn persoonlijke advies om witte thee nooit te lang te laten trekken. Witte thee kan namelijk vrij snel bitter worden.


Zet de thee vooral lekker op je eigen manier. Maar hou wel rekening met de temperatuur en trektijd van de thee. Hieronder in het filmpje kun je zien hoe je de thee zet.

Hoe zet jij jouw kopje thee?
13 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven