top of page
Zoeken

Thee helpt je om af te vallen, feit of fabel?

Het is al weer januari. De feestdagen zitten er weer op en we hebben ons weer heerlijk vol gegeten. Tijd om weer even het lichaam te reinigen en de kerst kilo's er weer af te werken.

Zelf heb ik ook weer erg genoten van de verschillende ontbijtjes, maaltijden, hapjes en drankjes. Voor mij nu ook hoog tijd om weer even af te vallen. Mijn doelen zijn weer gesteld, kijken of ik het dit keer echt ga halen. De eerste week vind ik zelf toch altijd erg moeilijk.

Met mij zijn er vele andere mensen die nu aan het afvallen zijn door gezond te eten en wat meer te bewegen. Ik ben zelf altijd op zoeken naar tips die helpen om zo snel mogelijk af te vallen. Want ja hoe eerder we die kilo's eraf hebben, hoe eerder we weer wat extra kunnen genieten van eten en drinken.


Helpt thee om af te vallen?

Regelmatig krijg ik de vragen: helpt thee echt om af te vallen? Welke thee kun je het beste drinken om af te vallen? Hoeveel calorieën zitten er in een kopje thee?

Thee bevat geen calorieën. Als je alle glazen frisdrank vervangt voor een kop thee, heb je je lichaam zeker al een hele hoop calorieën bespaart. Zo heb je jezelf al veel moeite bespaart met maar een kleine aanpassing. Dat scheelt al weer een wandeling.

Pluspunten: Er zijn vele verschillende smaken thee, voor ieder wat wils. En aangezien het buiten koud is, is het fijn om een lekkere warme drank te drinken.
Hoe komt het dat je door thee drinken afvalt?

Als je veel thee drinkt gaat je spijsvertering beter werken. Als de spijsvertering beter gaat werken, gaat je lichaam ook sneller vet verbranden. Doordat je lichaam sneller vet gaat verbranden, zorgt dit er ook voor dat je sneller zult afvallen.


Welke thee kan je het beste drinken om af te vallen?

Over het algemeen maakt het niet uit welke thee je drinkt. Maar doordat groene thee bioactieve stoffen bevat, kan groen thee ervoor zorgen dat je net iets effectiever vet zal verbranden dan de andere soorten. Geen fan van groene thee? De andere soorten thee werken ook zeker.


Let er wel op dat alleen het drinken van thee niet echt zal helpen. Het is altijd een combinatie van gezond eten en bewegen. Thee al je een extra handje helpen hierbij.


Dus helpt thee om af te vallen? Er zitten geen calorieën in thee, waardoor je het zoveel kunt drinken als je wilt. Als je alle glazen frisdrank vervangt door thee scheelt dat je ook al een hoop calorieën. Door veel thee te drinken gaat je spijsvertering beter werken, waardoor je sneller vet verbrandt en dus sneller af zal vallen. En de bioactieve stoffen in groene thee zorgen voor een nog iets snellere vetverbranding. Ik zeg zeker de moeite waard.


Hieronder vind je een paar thee tips:

Succes allemaal!


25 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page